Jurnal Makanan: Kampung Ku (Gelugor)

Lepas aku tunjuk kan kat korang restoran mamak, aku bawak pulak korang ke restoran Melayu/Siam yang terletak di Gelugor berhadapan dengan kedai Pensonic.. Ni warung kecil je, tapi tetap mampu menarik perhatian ramai warga Penang.. Hehehehe.. Lebih2 lagi students sebab harga yang boleh tahan murah.. Nama gerai ni adalah Kampung Ku..

kampungku (2)

kampungku (1)

Sapa penah pegi makan kat sini? Cepat angkat tangan.. Hehehehe.. Biasa nye student datang kat sini makan masa malam2 jek.. Maklum la, lepas penat seharian belajar.. Heheheh..  Menu yang disediakan standard masakan siam la.. Tom Yam dengan pelbagai nasi goreng.. Rasa nya boleh tahan la.. Makan pasti habis.. Nak kata sedap sangat tu tak la jugak.. Tapi yang best nye, layanan pekerja nye yang mesra.. Kira ok la, tak sombong..

kampungku (4)

Ni la muka pengambek order.. Hehehe.. Dan gambar bahagian dapur gerai Kampung Ku.. Nampak biasa je.. Hehehe.. Seperti yang aku katakan tadi, ini antara destinasi bajet yang boleh korang tujui.. Takde banyak yang boleh aku komen.. Pilihan makanan agak banyak, dan agak sedap.. Jadi, aku mencadangkan kepada mereka yang berdekatan, boleh la datang ke gerai ini..

Seperti biasa, peringatan untuk pembaca blog ini, SEDAP itu sesuatu yang subjektif dan amat bergantung kepada mereka yang merasanya sendiri.. Jadi, apa tunggu lagi? Segeralah datang ke restoran ini.. Bawa bersama keluarga, rakan dan taulan..

Komen:

Harga yang murah dan masakan yang agak sedap

Cuma berdekatan dengan jalan, so tempat agak sempit dan bising

mkamiltaufique

https://cheritahidupku.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: