Kalau orang tak hargai kita, buat apa kita nak hargai orang?

Selamat malam.. Huhuhu.. Baru hari neyh dapat pOst entry baru.. Ingat kan bOleh nak pOst entry hari2, tapi tak de idea lak.. Nanti tak nak la orang kata entry blOg neyh merapu jek (memang banyak merapu pOn).. Hahaha.. Aku fikir tak nak pOst apa2 entry, sebab besOk ada exam lagi (huk3.. nak study), tapi tangan ni gatal lak nak bukak blOg neyh..

Ok.. Untuk entry kali neyh, aku nak merapu sket pasal perangai certain manusia.. Bukan nak kata aku ni paling baek atau apa ke, tapi just nak share je.. Sebab manusia neyh tuhan jadi kan yang paling sempurna kan?SerOnok tengOk pe’el manusia..

Kalau orang tak hargai kita, buat apa kita nak hargai orang? Benda neyh mesti ada jadi kat semua orang kan? Perasaan tak puas hati terhadap seseOrang sentiasa menebal dalam hati.. Itu lumrah, sapa pun tak bOleh nak kata apa.. Cuma, apa yang ditekankan kat sini adalah, perasaan sakit hati tu terjadi sebab, bila kita terlalu jaga akan persahabatan kita, sanggup susah sendiri demi sahabat kita, sanggup biar apa orang laen kutuk pasal persahabatan kita dengan seseOang itu, tapi akhirnya, apa yang terjadi adalah, orang tu tak heran sedikit pun tentang persahabatan antara aku dengan dia.. Dia tak kesah sedikit pun apa yang dah terjadi.. Dia tak kesah sedikit pun bila dah tak berkawan rapat lagi..

Bila jadi benda neyh, aku berfikir;

“Ikhlas kah persahabatan dia dengan aku dulu?”

“Jujurkah apa yang dia perkatakan dahulu?”

“Betulkah dia sayang akan persahabatan ini seperti yang aku lakukan?”

“Betulkah semasa persahabatan dulu, dia tidak pernah kutuk aku dan tikam aku dari belakang?”

Ok.. Fine.. Last2 aku fikir balek, buat apa aku nak fikir sangat pasal dia kalau dia tak pernah pun fikir pasal aku? Mungkin apa yang dia buat ada sebabnye, tapi apa salahnya bagi tau? Betul tak? Tak da la timbul sebarang fitnah.. Hmm..

Maybe aku tak sempurna.. Maybe dia menyangka apa yang aku katakan hanya omong kOsong.. Maybe dia berbuat begitu untuk mengelakkan orang mengutuk dia.. Maybe dia buat begitu untuk menjaga relatiOnship dia dengan kekasih dia.. Maybe dia menyangka aku tak ikhlas berkawan dengan dia.. Maybe dia menyangka aku jahat.. Maybe dia tak kenal aku lagi (x kenal?? pelik).. Semua maybe lah.. Hmm..

Hidup aku memang terkesan bila dia takda.. Biarlah dia kata “I’m tOtally happy rite nOw”.. Aku tak kesah pun.. Tapi, life must gO on.. Kamil, kO jangan lupa, kO ramai lagi kawan.. Kawan aku yang baek sangat ramai.. Terlalu ramai.. So, tak de hal lah kalau dia tak de..

Cuma aku harap, jangan lah dia MENIKAM AKU DARI BELAKANG.. Sebab aku memang dah berjanji, takkan TIKAM DIA DAN KAWAN2 AKU DARI BELAKANG.. Nuff’ said..

“Hidup aku akan sentiasa happy sebab aku ceria..”

mkamiltaufique

https://cheritahidupku.wordpress.com

3 Responses to “Kalau orang tak hargai kita, buat apa kita nak hargai orang?”

  1. “Kamil, kO jangan lupa, kO ramai lagi kawan..”

  2. mkamiltaufique Says:

    hahaha.. thanx gulz..

  3. awanputeh Says:

    aku baru post sal neh kat status fb,heh~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: